Sol från klarblå himmel

Första försöket att skriva på vår nya fina hemsida. Syftet med den är att visa vilken fin plats vi befinner oss på och ändå har närheten hem till Sverige. Kanske kan det locka fler svenskar till denna plats. Dom flesta åker till Costa del sol, eller Torrevieja, men att ta sig hit till Javea är inte svårare. Du hyr en bil på flygplatsen och lämnar den när du åker hem igen. Under tiden då när du är här, så kan du få uppleva naturen på ett helt annat sätt. Det är en idyllisk och välordnad stad tycker jag som har sett många andra spanska städer.

Nu skördas apelsinerna och hela dalen innan Javea är full med apelsinodlingar och snart är citronerna färdiga att plockas.

Vädret i nov har varit sisådär i år, värre än någonsin säger man härnere, men nu har solen dykt upp igen och vi har haft många varma fina dagar mellan 17-20 grader, då passar man på som svensk att vända huvudet upp mot solen igen.

Vi håller på att riva ut vårt gamla kök inne och sätta in ett nytt. Köket köpte vi nere i Murcia på Ikea och det är alltid trevligt att åka dit, för det känns lite som att komma till Sverige av någon anledning, kanske för att allt står på svenska och lite svensk mat hinner man få i sig. Det går ju också att köpa med sig därifrån, och det vi köper mest är: sill, ishavsräkor (räkorna härnere smakar inte som våra)äppelkaka, pepparkakor och vaniljsås :). Bakverk har dom inget som går att äta, det måste vi svenskar vara världsbäst på att göra, det kanske beror lite på att grädden,smöret och mjölken inte är lika gott som vårt, och om det beror på värmen vet jag inte, om dom kanske måste ha i medel för att det ska hålla på ett annat sätt.

För den som är intresserad och vill ha mer information svarar vi gärna på frågor och hjälper till med det vi kan.


(Lämna tom)
9 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)